Колеги мисля че, темата я имаше някъде но неможах дая намеря за което предварително се извинявам. Събота и неделя минах доста километри като и малко я бях понастъпил в неделя видях че щеката за маслото е изкочила от мястото си / или аз не съм я поставил както трябва / но поважното е че. като поставих пръст на отвора от там духаше въздух. Ще Ви бъда благадарен за отговорите или ако ме насочите към темата.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въздух през отвора на щеката за маслото на 146 1.6 боксер.
Collapse
X
-
Лошо колега, толкоз много картерна вентилация не е на добре! Ако нямаш нещо в предвид, можеш да идеш във Аутодетелина, на изхода на Плевен към Русе /бе точно над паметника с конете/ там търсиш Пламен - мисля че той е човека който може да ти помогне.
Успех!Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Аз пък мисля, че на боксера си има по-голяма картерна вентилация от на редовите двигатели. И на моята духа леко от там, и доста силно от капачката за маслото. И аз се бях притеснил за сегменти, но и други колеги с боксер провериха и при тях духа по същия начин. Така че не знам, мисля че е нормално за този двигател. Но, ако е толкова силно, че да вади щеката незнам
Ето темата и с моите терзания по този проблем
http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic ... ht=#106870146 1.4 Boxer 90HP +-
Ranault Scenic 1.6e 90HP+Метан
Comment
-
Я как му смениха сегментите па то може да се окаже че просто е запушена картерната както каза Whitepower0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
На моя боксер на ниски обороти духаше малко, като качиш оборотите на 2000-3000 не само че не духаше, ами имах чувството че засмуква въздух през тръбичката. И според мене, първо си провери тръбата на картерната вентилация, после компресия и след това отваряй мотораAlfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
Comment